1473215108 facebook    youtube 200 1473215126 instagram 

Zoo... dat was me het weekje wel! Veel leuke activiteiten, veel gezelligheid, veel goede reacties, nieuwe dingen uitgeprobeerd dat over het algemeen ook nog een goed uitgevallen is en vooral geen ongelukken, gezeur en ruzie. Gewoon een leuke, gemoedelijke week waarbij de organisatie, na een jaar hard werken, kan terugkijken op een meer dan geslaagde week. Iedereen bedankt!

Voor de organisatie toch een week met dubbele gevoelens. Een maand voor de feestweek kregen we het droevige bericht dat onze Cor Berends, geliefde vrijwilliger en financiële man van de feestweek, overleden was. Een groot gemis voor een ieder die hem gekend heeft. Wat moeten we zonder Cor!? Zoals Cor zou willen hebben we week wel doorgezet maar toch op momenten nog wel even stil gestaan bij het overlijden van onze collega. Deze week was voor jou vriend!

De feestweek begon op zaterdag 22 april met het welbekende Baantie Over. Met groot materiaal is de commissie dagen bezig geweest om de baan uit te zetten. En met resultaat! Een mooie, grote baan met uitdagende springschans is er op een weiland in Oud-Lutten gegraven. De chauffeurs van de diverse motoren en auto’s konden hier hun hart ophalen en met geweld de baan over knallen. Uiteraard ging het niet om snelheid maar om originaliteit. Er waren mooie prijzen in diverse categorien. Ook was er nog een special guest die liet zien hoe je de springschans moest nemen met een crossmotor. Meters hoog vloog deze man om daarna weer netjes op 2 wielen terecht te komen.
Terwijl Baantie Over druk bezig was met hun activiteit was het in de tent ook flink aanpoten. De commissie van de thema avond was druk in de weer om de tent volgens het thema aan te kleden; disco in Tirol. Lange tafels en bierpullen maar natuurlijk ook crepepapieren aankleding en discobollen. Het resultaat was prachtig! De mensen in de tent konden genieten van de muziek van DJ Melf en de Tiroler Teufel uit Brabant kwamen ook nog even langs. Ze zouden een half uur spelen maar dat werd een uur omdat ook ze het zo gezellig vonden. Dag 1 was goed verlopen; op naar dag 2!
Deze begon gelukkig droog want de fietstocht stond op de planning. Een kleine 50 fanatiekelingen hebben de fiets uit de schuur gepakt en via Drogteropslagen werd de warmte van Café Haverkort opgezocht voor een kopje koffie of een borreltje. In de avond stond de tentdienst op het programma. Deze werd voorgegaan door de vrijgemaakte dominee Waalewijn die muzikaal ondersteund werd door de band Walk In Faith. Een leerzame dienst waarin het thema ‘Weet jij waar Jezus is’ centraal stond.
Dag 3 begon ´s middags met de ouderenmiddag. De kachel moest vol aan om de tent warm te krijgen voor de 50 deelnemers aan deze middag. Er was een spreker over traditionele klederdracht en een heerlijke broodmaaltijd waarvan de ouderen zichtbaar genoten hebben.
Voordat de ouderenmiddag goed en wel ten einde was werd er in de kern van Lutten alweer gestreden om de titel ´Snelste van Lutten´. Oftewel; de Fakkelrun! Voor de kinderen was er een route van 1,2 kilometer uitgezet waarbij de hoofdprijs van groep 3 en 4 naar de gebroeders Pilage ging. Twan was echter 1 seconde sneller van dan zijn broertje Kyan. Nummer 3 was Sem Dolk. In de groep 5 en 6 ging de eerste prijs naar Lars van den Hoven, voor Thymen Feddema en Eyleen Arkes. Bij de oudsten van de basisschool was de cup met de grote oren voor Tigo Wolters, voor Indy Altena en Robin Slump. Bij de volwassenen was na 5 kilometer Rick Bennink de snelste. Voorzitter Sander Scholten kon zijn karretje lang aanhaken maar moest hem toch laten gaan. Achter Sander werd Robin Slump nummer 3. Bij de dames was de Slagharense Mandy Maas de snelste. Voor Nienke Kelder en Marleen Hofsink.
Na het hardlopen moest iedereen meteen onder de pomp om nog op tijd te zijn voor de bingo. Bingopresentatoren Maikel en Michel hadden de zaal weer vol en de prijzen vlogen als warme broodjes over de toonbank. Van tegoedbonnen van Luttense ondernemers tot een half varken en van flat screen televisies tot een fiets; niks was ze te gek. De hoofdprijs ging naar mevrouw Breukelman die het halve varken in de wacht wist te slepen. Vooral man en zoons waren hier erg gelukkig mee 
Dag 4, halverwege alweer. Tijd voor culinair. Een avond die al anderhalf maand uitverkocht was. Hele families hadden zich gezamelijk opgegeven om bij dit spektakel aanwezig te zijn. Onder leiding van de chef kok en zijn assistenten werden er heerlijke gerechten bij de tafels gebracht. En dat alles in het thema Old Amsterdam. Dit betekende kaas, poffertjes, dikke hompen vlees zoals Jodenhaas, broodjes lever en uiteraard spacecake als nagerecht. Ook was het 20 liter vat IPA, dat van de Amsterdamse Brouwerij ’t IJ kwam, binnen no time leeg. Een avond waar nog lang over nagepraat zou worden en waar, voor de mensen die er dit jaar niet bij waren, volgend jaar zeker weer een kans voor is.
Woensdag 26 april stond de kindermiddag op het programma. 110 kinderen in 1 tent stond garant voor veel herrie, af en toe een pleister maar vooral veel plezier, veel leuke spelletjes en bulte ranja en snoep! In diverse groepjes werden leuke spelletjes gedaan zoals de stormbaan en graffiti spuiten. Ook waren er demonstraties van Fight Club Slagharen en Strong For Life. Rond half 5 konden alle kinderen moe maar voldaan weer naar huis. Half 5 was voor de organisatie het startsein om een nieuwe avond klaar te maken. Deze avond kreeg de naam ‘Café de Tent’. Barkrukken aan de bar, stamtafel, kleedjes en bloemen op tafel, hanglampen, zithoekjes en schilderijen aan de muur. Verder was er een pokertafel, pooltafel, dartbanen en flipperkasten. Op iedere tafel stonden nootjes en de band Tap A Tune speelde hun vrolijke noot. Het is eigenlijk niet te beschrijven want het was gewoon een top avond. Misschien wel DE avond van de feestweek. Café de Tent komt volgend jaar zeker terug. Als je er niet geweest bent is dat de avond die je eigenlijk als Luttenaar niet mag missen!
Dag 6, weer een drukke dag. En wel Koningsdag. Vanaf 11 uur stond het bol van activiteiten. We begonnen met het vlag hijsen en de optocht waarna de zeskamp (dit maal indoor wegens het slechte weer) op het programma stond. Hierbij mag de vriendengroep van de Broekhappers zich beste van Lutten noemen. Lui uit Lutten en Keet Zwar’n Diek gingen streden om de ereplaatsen. Ondertussen speelden de Bruggebloazers ook nog hun vrolijke noot in de tent en was de clown druk met schminken en ballonnen blazen. Na de zeskamp was het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende orienteringsrit. Familie Altena was weer dagen druk geweest een leuke tocht uit te zetten en met 67 deelnemers konden zei terugkijken op een geslaagd evenement. De wisselbeker ging dit jaar naar Team Lamberink die Corine en Lucas Hazelaar ruim voor wisten te blijven. Plek 3 was voor de familie van Os.
De dag werd afgesloten met een top optreden van de band Empire. Vanaf de eerste noot stond de dansvloer vol en is deze ook niet meer leeg geweest. Nummers van Kensington maar ook de gouwe ouwe van Robbie Williams passeerden de revue. En na de klassiere Hey Jude was het klaar en keerden de feestgangers moe maar voldaan richting huis.
De één na laatste dag van de feestweek stond, na de lange dag en korte nacht van de dag ervoor, voor de organisatie in het teken van bijkomen en bijtanken. Overdag lekker niks in de tent dus de hele een beetje aankloten en koffie drinken. Diverse leveranciers kwamen hun spullen weer brengen en ook werden de koelcontainers weer aangevuld met sappies. Dit alles om ’s avonds weer een leuke avond neer te zetten tijdens de bonte avond en de pubquiz. Deze avond begon met de mini playback snow voor de basisschool jeugd. Sinds een paar jaar staat deze in Lutten niet meer op de agenda dus hebben wij het overgenomen. 8 acts mochten het grote podium van de feesttent beklimmen om de toeschouwers te laten genieten van hun show en het hoge schattigheids-gehalte. De vakkundige jury met Ewout Spijker, Annelies Meesters en Rianne Lenters had het er maar zwaar mee maar uiteindelijk ging de hoofdprijs naar Rammstein met hun vertolking van Fuer Frei. Na de mini playback show stond en bonte avond op het programma. Dit jaar helaas maar 5 acts (volgend jaar meer!?) maar met de opvulling van de pubquiz toch avondvullend. De 3e prijs ging naar Oud Lutten met hun vertolking van de YMCA. Als 2e eindigde de Ahornbitches maar de absolute hoofdprijs ging naar ’t Centrum die na dagen oefenen een perfecte act van Lamme Frans ten tonele wist te brengen. De winnaar van de pubquiz werden Nikki Bril met de vrienden en vriendinnen.
Even een klein wist je datje:
- wist je dat de meest sexy geklede Luttenaar die avond de kleren de volgende dag in ruil voor 4 kratten bier weer aantrok op het voetbalveld van SC Lutten!?
- Hij als voorzitter van deze vereniging nooit meer serieus kan worden genomen!?
En dan de laatste dag. Dag 8. Zaterdag 29 april. Vanaf 10 uur begonnen de motoren aan de tocht die door Henk van de Bergh uitgezet was. Een mooie tocht dat via Twente de Duitse grens overging. Voordat de motoren op de standaard werden gezet moest er uiteraard nog een paar donuts gedraaid worden in de tent. Wat tot veel hilariteit leidde bij de organisatie. Het leidde ook tot een enorme stank waardoor de deuren maar even open moesten worden gezet...
En dan de laatste avond. Een avond waar de organisatie naar uit keek. Niet omdat het leuk en gezellig zou worden maar ook een klein beetje omdat het dan klaar was. De vermoeidheid sloeg toe en de oogjes werden kleiner en kleiner. Ook een avond waarbij weer iets nieuws geprobeerd werd; normaal staat er om half 11 10 man en een paardenkop in de tent en komt het daarna op gang. Om het feest wat te vervroegen hebben we er voor gekozen om tussen 21.00 en 22.00 uur de entree te verlagen naar €5,- ipv €10,-. Dit werkte want een kleine 450 man was al in de tent voordat het 10 uur was. Zo begon de avond meteen met een volle tent en eindigde de avond met een kolkende mensenmassa. Met een kleine 1200 man in een tent, inclusief personeel, kunnen we stellen dat LUTTEN LEEFT!

Als organisatie kunnen wij terugkijken op een geslaagde feestweek. Uiteraard zijn er aandachtspunten maar laten we ook de positieve punten hierin niet vergeten. Heb je een punt van kritiek, of misschien ook wel positief, laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Gaan wij dit bespreken in de evaluatievergadering. Hier wordt iedereen beter van.
Rest ons nog en paar mensen te bedanken. Nou ja, een paar... eigenlijk iedereen die aanwezig is geweest, iedereen die het feest tot een succes heeft gemaakt maar vooral iedereen die een steentje bijgedragen heeft. Zowel de sponsoren als de vrijwilliger. We werken alleen met vrijwilligers en hier zijn wij als organisatie enorm trots op. Wat in andere dorpen niet kan, kan in Lutten wel. Voor Elkaar. Met Elkaar. Samen! Lutten Leeft!

Tot volgend jaar!
Namens de organisatie,
Roy Lamberink

Lutten Vlagt 500px

 

logo fris over drank 

Ga naar boven